Januar 2017 TEČAJ SAMOHIPNOZE

with Ni komentarjev

TEČAJ SAMOHIPNOZE

Hipnoterapija oziroma hipnoza v psihoterapiji je ena bolj raziskanih in dokazano delujočih metod, ki jo uporabljajo različni psihoterapevtski pristopi.

Samohipnoza je tehnika, s katero sami zavestno vstopite v stanje hipnotskega transa, v katerem se lahko odvijejo zdravilni procesi in procesi želenih sprememb.

Hipnotski trans je naravno stanje, ki ga vsi ljudje dnevno doživljamo, ne da bi se tega zavedali. Takrat se naš zavestni del »odklopi«, mi pa »odsanjamo« v notranji svet predstav. Naše telo počiva, možgani spremenijo svojo aktivnost, mi pa smo v direktnem stiku z našimi podzavestnimi viri moči.

S samohipnozo zavestno vzpostavimo stik z našim nezavednim delom, ki išče ustvarjalne rešitve za naše težave ter ni obremenjen z zavestnimi predstavami, kaj zmoremo in česa ne.

Tehniko samohipnoze lahko uporabljate na različnih področjih:

  • Regulirate stres
  • Izboljšate samozavest
  • Odpravite ali kontrolirate bolečine
  • Dosežete boljšo samodisciplino
  • Se globoko sprostite in se regenerirate
  • Dosežete boljše čustveno ravnovesje
  • Dosežete boljšo koncentracijo
  • Dosežete boljšo uspešnost na službenem področju, v športu, pri študiju…
  • Oblikujete in dosežete lažje katerekoli cilje.

Prednost samohipnoze je, da jo lahko izvajate sami, kadarkoli in kjerkoli, pogoj je le čas in miren prostor.

PROGRAM TEČAJA:

Na prvem srečanju boste hipnotsko stanje (trans) izkusili in raziskali, kako ga doživite. Poiskali boste svoje individualno geslo za samostojni vstop v hipnotski trans.

V vmesnem času do drugega srečanja, boste vstop v trans vadili in opazovali ter zapisovali vaše izkušnje. V tem času vam je na voljo individualno srečanje všteto v ceno, če bi bile kakšne težave.

Na drugem srečanju se bomo učili uporabljati avtosugestije, gesla, ki nas vodijo v želene spremembe.

V prvem delu torej poiščemo pot do nezavednih procesov, v drugem delu pa se jih učimo nagovoriti, da pridemo lažje in bolj učinkovito do želenih sprememb.

Tečaj in tehnika samohipnoze nista  nadomestilo za poglobljeno psihoterapijo v primeru hujših osebnih stisk in težav. Tečaja se lahko udeležijo osebe, ki so duševno zdrave in stabilne. Ob prijavi bomo opravili kratek telefonski intervju o  vaši motivaciji za tečaj.

TEČAJ VODI: Saša Ribič, po izobrazbi diplomirana pedagoginja in sistemska psihoterapevtka, 10 let lastne prakse psihoterapije v Kopru in v Izoli. Hipnoterapija oz. medicinska hipnoza je del izobraževanja iz sistemske psihoterapije, tako jo sama že ves čas uporabljam kot del psihoterapevtske prakse s posamezniki, pari in družinami. Oktobra sem temo hipnoza v psihoterapiji predstavila v polni dvorani Mestne knjižnice Izola, kar je znak, da je za to metodo veliko zanimanje. Na podlagi zanimanja publike sem se odločila organizirati tečaj samohipnoze.

 

6 URNI TEČAJ SAMOHIPNOZE: V studiu Bcenter v Izoli sobota 21.1.2017 ter sobota 4.2.2017, od 9.30h do 12.30h).

Maksimalno število udeleženih je 10.

Cena tečaja je 100eur, potrebna je predhodna kotizacija v višini 75eur in sicer do 13.1.2017. Drugi del plačila poravnate na prvem srečanju, ko dobite tudi račun.

INFORMACIJE IN PRIJAVA: Saša Ribič, ribic.sasa@gmail.com, 040552797

Leave a Reply