“IZ STISKE DO REŠITVE”

with Ni komentarjev

Mreža organizacij, ki deluje na področju duševnega zdravja v Koprski regiji, organizira ob Svetovnemu dnevu duševnega zdravja, 10. 10 in 11. 10. 2017 dogodek »IZ STISKE DO REŠITVE«. V okviru dogodka se bodo dogajale različne aktivnosti na katerih bomo razbijali predsodke, ozaveščali in spreminjali stereotipe, se izvijali iz labirinta nasilja, spoznavali in prepoznavali različne stiske, se učili novih veščin za soočanje z vsakdanjimi težavami in predvsem iskali rešitve, ki nas lahko popeljejo v lepše in kvalitetnejše življenje.

 

Med drugim pripravljamo v okviru dogodka v sodelovanju z Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja predavanje »KAKO ZDRAVIMO ANKSIOZNE MOTNJE (TESNOBO) V PSIHOTERAPIJI«

Predavanje bo potekalo v sredo, 11.10., ob 18.00 v Knjižnici Srečka Vilharja, Čitalnica Fulvia Tomizze, Čevljarska 22, Koper.

Več o predavanju:

V psihoterapevtski praksi opažam porast oseb z anksioznimi motnjami oz. porast oseb, ki ob teh težavah iščejo pomoč. Morda je nevzdržna narava tesnobe tista, ki ljudi zelo hitro pripelje na psihoterapijo. Res je težko funkcionirati v vsakodnevnem življenju, če dnevno doživljaš panične napade ali se zaradi močnih strahov izogibaš večini aktivnostim. In še dobro, da je tako, saj je težave veliko lažje odpravljati, ko še niso močno zasidrane v naše življenje in delovanje.

Na predavanju bomo osvetlili anksiozne motnje, katere so ter kako delujeta močan strah in tesnoba na naše psihofizično počutje ter vedenje – kaj se takrat dogaja v našem telesu, v naših mislih ter kako reagiramo. Navezali se bomo na psihoterapijo, ki uspešno pomaga pri vseh vrstah anksioznih motenj – kaj vse je pomembno za rast in spremembo v psihoterapevtskem procesu, kako drugače pogledamo, razumemo tesnobo, da le ta postane normalen življenjski sopotnik in ne sovražnik, ki se ga moramo za vsako ceno znebiti.

Predavanje z vajo je namenjeno osebam, ki jih zanima področje psihologije in psihoterapije ter osebam, ki iščejo zase primerno psihoterapevtsko pomoč.

Predava: Saša Ribič, univ. dipl. pedagoginja, sistemska psihoterapevtka, članica društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper – CPPK, v imenu katerega je predavanje organizirano.  

Leave a Reply