INDIVIDUALNI TEČAJ SAMOHIPNOZE

with 1 komentar

INDIVIDUALNI TEČAJ SAMOHIPNOZE

Hipnoterapija oziroma hipnoza v psihoterapiji je ena bolj raziskanih in dokazano delujočih metod, ki jo uporabljajo različni psihoterapevtski pristopi.

Samohipnoza je tehnika, s katero sami zavestno vstopimo v stanje hipnotskega transa, v katerem se lahko odvijejo zdravilni procesi in procesi želenih sprememb.

Hipnotski trans je naravno stanje, ki ga vsi ljudje dnevno doživljamo, ne da bi se tega zavedali. Takrat se naš zavestni del »odklopi«, mi pa »odsanjamo« v notranji svet predstav. Naše telo počiva, možgani spremenijo svojo aktivnost, mi pa smo v direktnem stiku z našimi podzavestnimi viri moči.

S samohipnozo zavestno vzpostavimo stik z našim nezavednim delom, ki išče ustvarjalne rešitve za naše težave ter ni obremenjen z zavestnimi predstavami, kaj zmoremo in česa ne.

Tehniko samohipnoze lahko uporabljamo na različnih področjih:

 • Reguliramo stres
 • Izboljšamo samozavest
 • Odpravimo ali kontroliramo bolečine
 • Dosežemo boljšo samodisciplino
 • Se globoko sprostimo in se regeneriramo
 • Dosežemo boljše čustveno ravnovesje
 • Dosežemo boljšo koncentracijo
 • Dosežemo boljšo uspešnost na službenem področju, v športu, pri študiju…
 • Oblikujemo in dosežemo lažje katerekoli cilje.

Prednost samohipnoze je, da jo lahko izvajamo sami, kadarkoli in kjerkoli, pogoj je le čas in miren prostor.

 

INDIVIDUALNI TEČAJ SAMOHIPNOZE poteka v treh enournih individualnih srečanjih. Najprej opravimo kratek intervju o vaši motivaciji za učenje hipnoze ter kratek teoretski uvod.

Že na prvem srečanju boste hipnotsko stanje (trans) izkusili in raziskali, kako ga doživite. Poiskali boste svoje individualno geslo za samostojni vstop v hipnotski trans.

V vmesnem času do drugega srečanja, boste vstop v trans vadili in opazovali ter zapisovali vaše izkušnje. V tem času sem vam na voljo po telefonu, če bi bile kakšne težave.

Na drugem srečanju se boste naučili uporabljati avtosugestije, gesla, ki vas vodijo v želene spremembe.

Na tretjem srečanju znanje in izkušnjo poglabljamo.

V tem procesu učenja najprej torej poiščemo pot do nezavednih procesov, potem pa se jih učimo nagovoriti, da pridemo lažje in bolj učinkovito do želenih sprememb.

Tečaj in tehnika samohipnoze nista  nadomestilo za poglobljeno psihoterapijo v primeru hujših osebnih stisk in težav. Tečaj je primeren za osebe, ki so duševno zdrave in stabilne.

Cena tečaja 3 urnega individualnega tečaja samohipnoze je 120eur. Polovica se plača na prvem srečanju, polovica na drugem srečanju.

INFORMACIJE IN PRIJAVA: Saša Ribič, ribic.sasa@gmail.com, 040552797

One Response

 1. Saša Ribič
  | Odgovori

Leave a Reply