Brezplačno predavanje: “KAKO ZDRAVIMO ANKSIOZNE MOTNJE V PSIHOTERAPIJI”

with Ni komentarjev

Sreda, 18.10., ob 19.00 v Mestni knjižnici Izola.

Več o predavanju:

V psihoterapevtski praksi opažam porast oseb z anksioznimi motnjami oz. porast oseb, ki ob teh težavah iščejo pomoč. Morda je nevzdržna narava tesnobe tista, ki ljudi zelo hitro pripelje na psihoterapijo. Res je težko funkcionirati v vsakodnevnem življenju, če dnevno doživljaš panične napade ali se zaradi močnih strahov izogibaš večini aktivnostim. In še dobro, da je tako, saj je težave veliko lažje odpravljati, ko še niso močno zasidrane v naše življenje in delovanje.

Na predavanju bomo osvetlili anksiozne motnje, katere so ter kako delujeta močan strah in tesnoba na naše psihofizično počutje ter vedenje – kaj se takrat dogaja v našem telesu, v naših mislih ter kako reagiramo. Navezali se bomo na psihoterapijo, ki uspešno pomaga pri vseh vrstah anksioznih motenj – kaj vse je pomembno za rast in spremembo v psihoterapevtskem procesu, kako drugače pogledamo, razumemo tesnobo, da le ta postane normalen življenjski sopotnik in ne sovražnik, ki se ga moramo za vsako ceno znebiti.

Predavanje z vajo je namenjeno osebam, ki jih zanima področje psihologije in psihoterapije ter osebam, ki iščejo zase primerno psihoterapevtsko pomoč.

Predava: Saša Ribič, univ. dipl. pedagoginja, sistemska psihoterapevtka, članica društva Center za psihoterapijo in psihosocialno pomoč Koper – CPPK, v imenu katerega je predavanje organizirano.  

Predavanje poteka v okviru dogodka ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja “IZ STISKE DO REŠITVE”.

Leave a Reply